İrfan Püsküllü'nün sanık olarak yargılandığı mahkemede neler oldu?

TAKİP ET

İlçe kamuoyu, sanık olarak yargılanan başkan Püsküllü ve bazı birim müdürlerinin mahkemeye sunulacak bilgi ve belgelerde, "DELİL KARARTMASI" yapacaklarından endişe ediyor!!!

MAHKEMEDE NELER OLDU?

HAKİM, AVUKAT BAYKAL'I NEDEN İZLEYİCİLER ARASINA GÖNDERDİ?

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün belediyedeki usulsüzlükler nedeniyle sanık olarak yargılandığı davaya 26.06.2024 Çarşamba günü devam edildi.

Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Hendek Belediyesinin yeni avukatı Hasan Serdar Baykal, belediye adına mahkemeye katılınca mahkeme başkanı hakim, bu duruma karşı geldi.

Mahkeme başkanı Hakim, Hendek Belediyesi ile İrfan Püsküllü’nün arasında menfaat çatışması olduğunu, Püsküllü’nün eski avukatı olması nedeniyle belediyenin avukatı olamayacağını belirterek Avukat Baykal’ı seyircilerin arasına gönderdi. 

AK Parti Hendek eski İlçe Başkanı Avukat Hasan Serdar Baykal, duruşma salonunda giydiği avukatlık cübbesini çıkartarak, izleyicilerin yanına oturdu.

SEÇİM ÖNCESİ SANIK PÜSKÜLLÜ'NÜN AVUKATIYDI, SEÇİM SONRASI BELEDİYENİN AVUKATI OLDU

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün yapılan usulsüzlüklerle ilgili olarak Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Daha önceki duruşmalarda sanık İrfan Püsküllü'nün avukatlığını yapan AK Parti Hendek eski İlçe Başkanı Av. Hasan Serdar Baykal’ın Püsküllü’nün avukatlığından istifa ettiği, seçim sonrası İrfan Püsküllü’nün Hendek Belediye avukatı olarak Hasan Serdar Baykal'ı atadığı ortaya çıktı. Avukat Hasan Serdar Baykal duruşmaya Hendek Belediyesi adına katılmıştı. 

Mahkeme başkanı Hakim,  Hendek Belediyesi’ne müzekkere yazılarak Avukat Hasan Serdar Baykal yerine başka bir temsilci atanması kararını verdi.

MAHKEMEDEN 4 YIL SONRA BİLİR KİŞİ KARARI ÇIKTI!

Mahkeme başkanı Hakim, bilirkişi atamak suretiyle belediye zararının hesaplatılmasına karar verdi. 

Mahkeme başkanı, yeni bir imar planıyla belediye zararının giderilip giderilmemesi konusunda, belediyeden bilgi ve belgelerin hazırlanması yönünde karar verdi.

Mahkemenin isteyeceği bilgi ve belgeler, Hendek Belediyesi tarafından hazırlanacak!

Belediye başkanı İrfan Püsküllü ve bir çok birim müdürü Belediyeyi zarara uğratmaktan dolayı davada sanık olarak yargılanıyor!!!

İlçe kamuoyu, sanık olarak yargılanan başkan Püsküllü ve bazı birim müdürlerinin mahkemeye sunulacak bilgi ve belgelerde, "DELİL KARARTMASI" yapacaklarından endişe ediyor!!!

Hasan Serdar Baykal’ın seyirci bölümüne geçmesiyle, belediyenin avukatı duruşmada bulunmadı. 

İlçe kamuoyu, Belediyenin haklarını savunacak bir avukatın duruşmada bulunmamasını, davada sanık durumunda olan Başkan Püsküllü'yü kurtarma adına yapılan bir uyanıklık olduğunu düşünüyor. Mahkeme başkanı, bu durumu Av. Baykal'a; sizin belediye avukatı olamayacağınız avukatlık kanununda açıkça belli. Siz de bunu biliyorsunuz, diye izah etti. Demek ki maksatları mahkemeyi oyalayarak, tıpkı 4 yıl olduğu gibi zaman kazanmakmış!!!

İlçe kamuoyu, usulsüzlük yapmakla yargılan bir belediye başkanı ve birim müdürleri var. Mahkemenin istediği belgeleri sanık durumunda olan belediye başkanı ve müdürler, ne kadar sağlıklı bir şekilde yüce mahkemeye sunar? sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. 

Belediye başkanı İrfan Püsküllü'nün sanık olarak yargılandığı davada, dört yıldır bilir kişi tayin edilmiyordu. İlçe kamuoyunda bu durumla ilgili, Hendek'te siyasetçiler için adalet kaplumbağa hızıyla gidiyordu. Bilir kişi kararı sonrası, kaplumbağanın hızlandığını, gördük, diye konuşuluyor.

 

 

hendek belediye hendek belediyesi usulsüzlük dava mahkeme belediye avukatı ak parti kaplumbağa hızı adalet karar bilir kişi irfan püsküllü